21.1.2011

Huiput

Terveiset Arnoyasta!

Kuusamon jälkeen matkasin suoraan Kilpisjärvelle ja sitten kohteena oli Arnoya, Norja. Koko matka Kilpisjärvelle oli mielenkiintoinen kovine pakkasineen ja kauniine maisemineen. Kaamos on lapissa kaunista aikaa. Mutta sitten maisemat muuttuivat vuoristoiseksi kun lähdin Kilpisjärveltä. Olen ajanut matkan ennenkin kesällä, mutta nyt talvella maisemat ja värit olivat ihan muuta.

Arnoyhin matka kulki vuorten juurella, vuorten läpi, meren ali ja lopuksi lautalla. Perillä tapasin Arin (blogi Arnoya Norway), ja olin hänen luonaan pari päivää. Ari oli mukava kaveri, oli innostunut valokuvauksesta ja teki kätevästi hyvää ruokaa. Niinpä keskustelimme paljon valokuvauksesta, blogeista ja kävimme kuvaamassa saarta.

Vaikeaa kuvailla sanoin Arnoyan saarta ja siellä asumista. Se pitää vain itse kokea paikan päällä. Pari päivää antoi siitä vain hieman tuntumaa. Toivottavasti kuvat jotka laitan myöhemmin blogiin, kuvaavat edes vähän saaren tunnelmaa. Kuva lauttarannasta matkalla Arnoyan saarelle.


3 kommenttia:

 1. Hienoa Seppo...! Täällä taas. Olin jo vähän huolissani...
  Mukava, että matka on mennyt suunnitelmien mukaan...!
  Tuosta 'ensi-kuva-maistelusta' olin jo aivan mykistynyt - voiko tuollaisia kuvia edes saada aikaan...?
  Tämä lauttaranta-kuvakin on erikoisen tunnelmallinen - on synkkä meri ja valaistu lautta-satama...!
  Vanhat ajat yöstä meren rannalla palasivat mieleen...!
  Tervetuloa kuitenkin takaisin..!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Eko!
  Mietin aika pitkään minkä kuvan laittaisin ensiksi tuolta Arnoyasta. Mielestäni tuo antaa parhaan kuvan niistä maisemista.
  Teräviä vuorenhuippuja ja merta joka puolella.
  Tuolla lauttarannalla odottelin vajaan tunnin lauttaa.

  Täällä Inarissa meni taivas aivan pilveen ja alkaa tuulla. Ei siis revontulia tänäänkään..

  Lähden tästä pikapuolin kohti Ivaloa ja ehkä saariseläln lähistölle yöksi. Pilvistä taitaa tulla koko lapin alueelle.

  VastaaPoista
 3. Kaikki kuvasi ovat hienoja ja tunnelmallisia, mutta nämä Norjan kuvat ovat tällaiselle Norjan-ystävälle erityisen merkityksellisiä. Tuolla Arin saarella oii tarkoitus käydä tänä kesänä, mutta ohi piti ajaa, kun auto oli sitä mieltä, että nyt ei passaa paljoa kierrellä. Toisella kertaa sitten. Kuvistasi päätellen on mahtavat maisemat siellä.

  Olen käynyt kuviasi katsomassa, mutta kommentoiminen on yleensä jäänyt. Hieno blogi sinulla. Jos vielä saisit sen päivittymään Facebookiin, nin saisit sitä kautta monta uutta vierailijaa blogillesi. Ainakin Wordpressissä linkittäminen onnistuu hyvin, luulisin että täälläkin.

  VastaaPoista