26.1.2011

Kaamospäivä

Jäämerentiellä riitti ihmeteltävää. Paljon oli kauniita ja hienoja paikkoja, mutta en saanut kuvaa kun kapealla tiellä ei voinut aina pysähtyä kuvaamaan.

Kaikkein mieleenpainuvin asia oli kuitenkin ehkä taivas, joka oli koko ajan uskomattoman värinen. Kaamos on juuri väistymässä pohjoisimmassa Norjassa, mutta Aurinkoa siellä ei kuitenkaan missään vaiheessa näkynyt. Päiväsaikaan n, klo 9 – 15 oli valoisaa, mutta taivas kauniin värinen.

Tämän kuvan kohdalla oli hyvä paikka pysähtyä. Näin talviaikaan en nähnyt koko matkalla Norjan puolella yhtään muun maan auton rekisterikilpeä, kuin Norjalaisten. Kaikki pienet turistipaikat näyttivät olevan kiinni.

Kuvassa näkyy hyvin myös aikaisemmin blogissa mainittu vastahämärä, joka on tuo kuvassa näkyvä punainen väri. Se on Aurinkoa vastapäätä ja on Auringon valoa, joka iltaisin värjää auringonlaskut punertaviksi. Se on kulkenut pitkän matkan ilmakehän läpi ja sininen on kokonaan sironnut pois. Punaisen alueen alapuolella näkyy selvä tumma alue joka on maapallon varjo ilmakehässä. Siitä siis näkyy hyvin kuinka paljon Aurinko oli horisontin alapuolella.

Vastahämärästä voi lukea myös kuvan Nauha kohdalta. (Kategoria: Ilmakehän ilmiöt)


1 kommentti:

  1. Nämä vähäiset värit sen kuvan tekevät ja 'maustavat' sommittelua sopivasti...!

    VastaaPoista