30.5.2011

Laskeva Aurinko ja Ukkosrintama

Tämä kuva on otettu vain vähän ennen kuin edellistä kuvaa, laajakulmalla. Kyseessä oli ukkosrintama joka meni  ohi, kaikeksi onneksi. Pari salamanvälähdystä pilvissä näkyi, muuten rintama pysyi loitolla.

Tällaisia vastaavia säärintamia näkyi lukuisasti. Yleensä niitä näkyi tietysti iltaisin, mutta suurimmalta osin ne menivät ohi. Auringonlaskut vapaaseen horisonttiin on aina kiinnostanut. Kuten myös kaikki muut sää-  ja ilmakehän ilmiöiden kuvaaminen. Avomerellä pölyn puuttumisen vuoksi on aina mahdollisuus nähdä ns. vihreä välähdys, tässä auringonlaskussa se jäi se jäi osin näkemättä.

Alla on kuitenkin kuvasarja eräästä auringonlaskusta, jossa vihreä välähdys näkyi heikkona.
Auringonpilkut ovat olleet lähes kokonaan poissa jo pari vuotta, mutta tässä osasuurennuksessa näkyy selkeästi pari pienehköä pilkkuja. Näiden pilkkujen koko vastaa maapallon suhteellista kokoa.


12 kommenttia:

 1. Kaunis auringonlaskukuvasarja. Minä haaveilen pääseväni kuvailemaan auringonlaskua Siipyyseen kesäloman aikana, veden horisonttiin laskevassa auringossa on maaginen voima.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä osasit taasen yllättää hienolla 'kuva-sarjalla'...!

  VastaaPoista
 3. Hienoja merikuvia ja erityisesti edellisen postauksen aallokkoaurinko oli aivan upea. Näkyikö Islannin tulivuorenpurkauksen pölyt mitenkään erityisen hienoina auringoinlaskuina merellä? Täällä suuunnalla Suomea vaarojen välissä on vaikeaa havaita mitään sellaista, ellei ole juuri silloin isomman järven rannalla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista!
  Marketta: En havainnut taivaalla mitään tulivuorten purkaukseen viittaavaa. Tulin kotiin juuri samana päivänä kun tulivuoren purkaus alkoi.

  VastaaPoista
 5. Oleyko nähnyt Erich Rohmerin elokuvan Vihreä säde?
  S.M.

  VastaaPoista
 6. elokuva kertoo viehkon tarinan,jossa nuoripari odottaa vihreää sädettä,joka kuulemma näkyy sekunteja ennen kuin aurinko laskee horisonttiin,oletko retkilläsi nähnyt sellaista?
  S.

  VastaaPoista
 7. Olen nähnyt, 3 vuotta sitten. Liikkuvasta veneestä on hankamalmpaa saada kuvaa kuin maissa. Varsinkin jos on aallokkoa.

  Tuossa toiseksi alimmassa auringonlaskukuvassa näkyy alkavaa vihreää välähdystä. Tuona iltana ja hetkenä se olisi varmaan näkynyt muuten kirkaana, koska ilma otollinen, mutta Aurinko laski matalan pilviverhon taakse, jolloin juuri horisonttiin laskeminen jäi näkemättä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista, olipa mukavaa kuulla,että se on mahdollista nähdä.
  Sari

  VastaaPoista
 9. Upeita on kuvat, tarkka kamera, taustalla meri ja kuu pilven takaa heijastavat hienot värisävyt. kiitti kommentistasi.t.pipsa

  VastaaPoista
 10. Tosi upea kuvasarja. Niin hienoja kuvia täällä.

  VastaaPoista