2.11.2013

Oksat

Olen kuvannut tähtitaivasta ja kuuta jo lähes lapsesta asti, kun aloin harrastaa tähtitiedettä. Kirjaston tähtikartat olivat kovassa käytössä tuohon aikaan.

Ensimmäinen kamerani oli tietysti sellainen, ettei sillä saanut juurikaan kuuta saati tähtitaivasta kuvaan, mutta vähän vanhempana alettuani käymään paikallisessa tähtitornissa olikin sitten tilanne aivan toinen, ja kamerakin vaihtui järjestelmäkameraan. Illat ja viikonloput tuli vietettyä tornilla ja muutkin tähtitaivaan ilmiöt sekä myös ilmakehän ilmiöt tulivat mukaan. Tähtinäytöksiä yleisölle tornilla tuli pidettyä useita kymmeniä. Kaukoputkena oli linssikaukoputki, polttoväli hieman päälle kaksi metriä ja linssin halkaisija 15 cm. Sillä näkyi Kuu ja planeetat hienosti. Filmiäkin kului melkoiset määrät.

Kuu on kiehtonut minua aina erityisesti. Mitä erilaisempia tilanteita kuusta on tullut kuvattua. Kuvablogin kuvassa on vähän erilainen näkökulma kuusta. Kuvassa kuun kasvava sirppi, mutta tarkennus koivun oksiin. Tämä kuva sopi mielestäni mukavasti Kaislat kuvan jälkeen.Kuva on otettu aikana, jolloin Jupiter ja Mars olivat kuun lähellä.


                                                 Paluu kuvasivulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti