14.2.2011

Tähtivahti

Olin viime yön kuvaamassa Torronsuolla. Ilma oli kylmä, taivaan läpinäkyvyys oli kohtalainen, kuu paistoi kirkkaana. Piti testailla erilaisilla valotuksilla, mutta sormet jäätyivät täysin. Vähän aikaa kuvattuani en tuntenut enää sormenpäilläni mitään, ja kuvaaminen piti lopettaa, kun en pystynyt painamaan laukaisinta.

Autossa sormiin tuli kova särky kun tunto alkoi palailla. Olisi pitänyt ensin vähän totutella kylmään, niin nopeaa ja totaalista paleltumista ei olisi tapahtunut.
Toinen juttu oli, että olisi pitänyt olla sukset tai lumikengät jotta olisin voinut liikkua suolla. Todennäköisesti hankin lumikengät, ne sopivat huopikkaisiin, sukset + jalkineet tulevat turhan kalliiksi. Lisäksi lumikengät vievät myös piemmän tilan autossa.

Yhden asian huomasin, minkä kyllä olin huomannut jo aikaisemminkin, oli tuo digikennon hirmuinen herkkyys. Taustalla näkyvät pienet taajamat olivat niin heikkoja, että silmin niitä tuskin erotti. Kuviin ne tulivat kuitenkin selkeästi.

Pidän kamerani säätöjä aina neutraalilla. Kokeilin koneella kotona eri säätöjä raw kääntäjällä, mutta neutraali on aina kuitenkin se paras mikä vastaa kuvaustilannetta, käytännössä aina.Tähdet  taustalla
5 kommenttia:

 1. Puhutko tahdille? Varmaan ne vastaavat sinulle

  VastaaPoista
 2. En tunnusta puvuvani, mutta kuuntelen kyllä.

  VastaaPoista
 3. Lumikengät ovat hyvät. Sitten sellaiset ohuet nahka sormikkaat jotka mahtuvat kintaisiin. Ei ole paljaat sormet heti raudassa kiinni.
  Kokemusta on...

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä. Pitää kokeilla.

  Minulla on nyt ollut paksut sormikkaat, jossa on pienet halkiot etusormelle ja peukalolle.
  On toiminut aika hyvin tähän saakka, mutta nyt tuolla verenkierto loppui sormista lähes kokonaan ihan hetkessä..

  VastaaPoista
 5. Laadukkaisiin lumikenkiin kannattaa satsata, itse liikun halpiksilla mutta kunnon kengillä kävelleenä eron huomaa. Myös hiusrajan hien määrästä... ;)

  VastaaPoista