28.9.2013

Tyyni

Sumuinen aamu jatkui vielä Auringon noustua melko korkealle. Meren rannassa kuvastaessani alkoi näkyä vesilintuja, kun sumun reuna siirtyi vähitellen merellepäin. Aurinko alkoi näkyä vasta sen noustua reilusti horisontin yläpuolelle. Samalla sen lämmittävä voima riitti hälventämään sumua. Linnuista näkyivät ainakin Telkkä, Nokikana, Silkkiuikku, Lokkeja ja kuvassa oleva Kanadanhanhi.

Yritin säätää kuvan sävyt kuvablogiin mahdollisimman todenmukaisiksi. Kameran antamat kuvat olivat liian oransseja ja sumu violettia. Olen pitänyt kameran omat säädöt 'peruslukemilla', kun koskaan ei voi tietää millaisia kuvia tulee ottamaan. Jos kameraan ohjelmoi valmiiksi eri säätöjä erilaisia tilanteita varten, ovat ne aina vääriä, kun tulee kuvattua erityylisiä tilanteita. Näin ainakin minulle on käynyt, ja siksi olenkin katsonut parhaaksi antaa kamerassa peruslukemat ja värit 'todenmukaisina'.

Siinä on vain se ongelma, että silmä näkee värit eri tavalla yrittäen mukauttaa väriskaalan 'normaaliksi' ja siksi ero kameran väreihin ovat usein kovin erilaiset joissain tilanteissa. 


                                                         Paluu kuvasivulle

1 kommentti: